Verandahuis met wellnessfaciliteiten
 
Luxe logeren in het groene Vechtdal

De omgeving. 

Het Vechtdal is een natuurrijke, groene, gastvrije en bijzondere vakantiebestemming, waar je je fijn voelt en je het gevoel hebt echt tot rust te komen. Het klopt er gewoon. Je kunt er heel goed verblijven. Het Vechtdal is gericht op toerisme en natuur. Het is voor jong en oud; voor mensen die willen relaxen, die actief willen zijn in de natuur, voor mensen die graag willen genieten en lekker willen eten, voor kinderen die fijn buiten en binnen willen spelen en voor ouders die willen onthaasten & uitrusten…...... Het Vechtdal in Overijssel heeft (bijna) alles!

We wijzen u graag op de website: https://www.vechtdaloverijssel.nl/

Veel wandelroutes,, fietsroutes, tips en ideeën!


 Cultuur en ontspanning

  • Recreatiegebied De Oldemeijer is met z'n spierwitte zandstranden en prachtige meer midden in de bossen onwerkelijk mooi. Rondom de recreatieplas kun je fietsen, hardlopen en wandelen over een verhard pad.
  • Ommen is sinds 1248 al een plek van samenkomst en ontmoeting. En nog altijd is Ommen het bruisende centrum van het Vechtdal, waar bezoekers en nieuwe bewoners gastvrij worden onthaald. Je bent van harte welkom in Ommen!
  • Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants, gezellige terrasjes en kroegen. Zwolle heeft een heerlijke binnenstad met gastvrije winkeliers

Sportief en recreatief

  • Attractiepark Slagharen Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows
  • De Lemelerberg is zestig meter hoog en staat in het Vechtdal. Net als de Sallandse heuvelrug is de Lemelerberg ontstaan in de voorlaatste ijstijd. De Lemelerberg wordt gekenmerkt door heide, loofbos en stuivende zandvlaktes. Je kunt er prachtig wandelen, fietsen, mountainbiken en ook met een rolstoel kunt u ver komen.
  • Varen op de Vecht. Bij Rederij Peters in Ommen liggen de kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e-)sloepen al voor jullie klaar.

Culinair

  • De Zon Hotel & Restaurant is prachtig gelegen langs de oevers van de rivier de Vecht in Ommen. De keuken, onder leiding van meesterchef Gerhard Müller, bereidt zijn gerechten met streek- en seizoenproducten. Die liefde brengt hem op jonge leeftijd (24) naar topniveau door zijn eerste Michelinster bij elkaar te koken.
  • Bierbrouwerij De Pauw is geen moderne bierfabriek vol meet- en regeltechniek, maar een ouderwetse brouwerij. Al de Pauwbieren zijn bovengistend, ongefilterd, niet-gepasteuriseerd en met nagisting op fles. 
  • Grandcafé Jipp op het gezelligste plein in Ommen staat bekend om z'n fijne en ongedwongen sfeer. Een echte aanrader!